Boekweit

Boekweit is een plant die geteeld wordt voor zijn boekweitkorrels, vaak wordt hier boekweitmeel van gemaakt. Boekweit is geen graansoort maar men gebruikt deze plant wel vaak als vervanger van aangezien het zo veelzijdig is. Een goed alternatief dus!

Waarom is boekweit gezond?

Waarom is boekweit gezond?

Boekweit is een gezond, glutenvrij alternatief voor graan. Tevens zit boekweit vol met vezels, vitamine B1 en B6 en diverse mineralen.

Waar smaakt boekweit naar?

Waar smaakt boekweit naar?

De smaak van boekweit is niet voor iedereen, het heeft namelijk een vrij spicifieke smaak. De smaak van boekweit kun je het beste omschrijven als noot-achtig. Als je hier niet zo gek op bent kun je hier tijdens het koken of bakken rekening mee houden.

Ingrediënten

Bereiding

Boekweitpannenkoekjes met blauwe bessen

Voor deze boekweitpannenkoekjes komt iedereen graag zijn of haar bed uit. Heerlijk met ahornsiroop en de blauwe bessen zijn de eh, kers op je pannenkoekentaart.

Glad beslag
Zeef 100 gram boekweitmeel, 100 gram volkorenbloem, 1 zakje bakpoeder, 1 eetlepel gemalen kaneel en een mespunt zout boven een kom. Schenk er - al roerend met een garde - 350 milliliter melk bij, zodat er een glad beslag...

01:19