Boekweitgalette met zomerfruit
Dit is een blijvertje! Serveer deze zoete galette warm en met een beetje crème fraîche.
Aan de slag
Zeef het boekweitmeel boven een ruime kom en voeg de kaneel, het zout en de basterdsuiker toe. Maak een kuiltje in het midden en breek daar 1 ei in. Meng door elkaar. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed met koele handen tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat een halfuur buiten de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een ronde lap van Ø 30 cm. Snijd de marsepein in dunne plakjes en bedek het deeg ermee, laat 4 cm van de rand vrij. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Leg met de blauwe bessen en frambozen op de marsepein.
Klap de rand van het deeg met behulp van het bakpapier over het fruit. Splits het tweede ei. Bestrijk de randen met de eidooier, het eiwit wordt niet gebruikt. Bak de galette ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Boekweitgalette met zomerfruit
Dit is een blijvertje! Serveer deze zoete galette warm en met een beetje crème fraîche.
null personen
945 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Zeef het boekweitmeel boven een ruime kom en voeg de kaneel, het zout en de basterdsuiker toe. Maak een kuiltje in het midden en breek daar 1 ei in. Meng door elkaar. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed met koele handen tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat een halfuur buiten de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een ronde lap van Ø 30 cm. Snijd de marsepein in dunne plakjes en bedek het deeg ermee, laat 4 cm van de rand vrij. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Leg met de blauwe bessen en frambozen op de marsepein.
Klap de rand van het deeg met behulp van het bakpapier over het fruit. Splits het tweede ei. Bestrijk de randen met de eidooier, het eiwit wordt niet gebruikt. Bak de galette ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g boekweitmeel
1 tl kaneel
½ tl zout
100 g lichtbruine basterdsuiker
2 middelgrote eieren
125 g ongezouten roomboter
300 g blanke marsepein
250 g aardbeien
150 g blauwe bessen
125 g verse frambozen
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier