No bake chocoladetaart met zomerfruit en hagelslag
Bij deze chocoladetaart met zomerfruit en hagelslag komt geen oven aan te pas!
Aan de slag
Smelt 100 g boter (per taart) in een pan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng met de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de quichevorm en druk gelijkmatig aan. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Breek ondertussen de melkchocolade in stukjes en doe samen met de rest van de boter, 320 g hagelslag (per taart) en de slagroom in een vuurvaste kom. Zet de kom op een pan met kokend water (zorg dat de bodem het water niet raakt) en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Giet over de taartbodem. Laat minimaal 5 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Neem de taart uit de koelkast. Ris de rode bessen van de takjes en meng met de blauwe bessen en frambozen. Verdeel het fruit langs de rand van de taart. Bestrooi het midden van de taart met de rest van de hagelslag en druk lichtjes aan.
No bake chocoladetaart met zomerfruit en hagelslag
Bij deze chocoladetaart met zomerfruit en hagelslag komt geen oven aan te pas!
null personen
475 kcal
20 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Smelt 100 g boter (per taart) in een pan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng met de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de quichevorm en druk gelijkmatig aan. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Breek ondertussen de melkchocolade in stukjes en doe samen met de rest van de boter, 320 g hagelslag (per taart) en de slagroom in een vuurvaste kom. Zet de kom op een pan met kokend water (zorg dat de bodem het water niet raakt) en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Giet over de taartbodem. Laat minimaal 5 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Neem de taart uit de koelkast. Ris de rode bessen van de takjes en meng met de blauwe bessen en frambozen. Verdeel het fruit langs de rand van de taart. Bestrooi het midden van de taart met de rest van de hagelslag en druk lichtjes aan.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
140 g ongezouten roomboter
300 g digestive koekjes
100 g melkchocolade
390 g hagelslag puur
300 ml verse slagroom
75 g rode bessen
75 g blauwe bessen
75 g frambozen
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)