No-bake taartjes met lemoncurd, bramen en tijm
Warm weer = liever geen oven aan. Ga voor deze no-bake taartjes in een glas met lemoncurd, bramen, tijm en koekbodem. Lekker zomers!
Aan de slag
Doe de boter in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Neem van het vuur. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Doe de koekjes en 1 tl tijmblaadjes (per 4 personen) in de keukenmachine en maal fijn. Meng de gesmolten boter en koekjeskruim, verdeel over de glazen en druk aan, zodat er een gelijkmatige laag ontstaat.
Klop de slagroom en suiker met een handmixer stijf, dit duurt ca. 3 min. op de hoogste stand. Houd 12 mooie bramen (per 4 personen) achter en prak de rest fijn tot een grove puree.
Roer de lemoncurd los en verdeel gelijkmatig over de biscuitbodem. Verdeel daar de bramenpuree over. Verdeel de slagroom losjes in golvende lijnen over de bramenpuree. Leg de bramen per 3 in het midden van de slagroom. Bestrooi met de rest van de tijmblaadjes.
No-bake taartjes met lemoncurd, bramen en tijm
Warm weer = liever geen oven aan. Ga voor deze no-bake taartjes in een glas met lemoncurd, bramen, tijm en koekbodem. Lekker zomers!
nagerecht
null personen
505 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de boter in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Neem van het vuur. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Doe de koekjes en 1 tl tijmblaadjes (per 4 personen) in de keukenmachine en maal fijn. Meng de gesmolten boter en koekjeskruim, verdeel over de glazen en druk aan, zodat er een gelijkmatige laag ontstaat.
Klop de slagroom en suiker met een handmixer stijf, dit duurt ca. 3 min. op de hoogste stand. Houd 12 mooie bramen (per 4 personen) achter en prak de rest fijn tot een grove puree.
Roer de lemoncurd los en verdeel gelijkmatig over de biscuitbodem. Verdeel daar de bramenpuree over. Verdeel de slagroom losjes in golvende lijnen over de bramenpuree. Leg de bramen per 3 in het midden van de slagroom. Bestrooi met de rest van de tijmblaadjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
3 takjes verse tijm
100 g digestive koekjes
250 ml verse slagroom
3 el kristalsuiker
300 g verse bramen
4 el lemoncurd
Dit heb je nodig
keukenmachine
glazen