Bananenscones met hagelslag
bewaar
bewaar

Bananenscones met hagelslag

Bananenscones bij de brunch, met hagelslag in de hoofdrol. Beter kun je de dag niet beginnen!

20 min. bereiden / 15 min. oventijd / 10 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef de bloem boven een kom en voeg de bakpoeder, poedersuiker en het zout toe. Snijd de boter in blokjes, voeg toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Prak de helft van de bananen fijn en snijd de rest in stukjes. Klop het ei los met de geprakte banaan, het vanille-extract en de karnemelk en voeg toe. Kneed kort tot een samenhangend deeg. Meng 150 g hagelslag (per 8 stuks) door het deeg.

Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een cirkel van Ø 20 cm en ca. 1 cm dik. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met wat karnemelk en snijd in 8 gelijke punten (per 8 stuks). Haal de punten los van elkaar. Bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ca. 10 min. afkoelen. Serveer de scones met de slagroom, frambozen, stukjes banaan en de rest van de hagelslag.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bananenscones met hagelslag

Bananenscones bij de brunch, met hagelslag in de hoofdrol. Beter kun je de dag niet beginnen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig