Speculoospancakes met witte chocola en aardbei (advertorial)
Pancakes van boter, melk en... Speculoospasta? Ja, zeker! Dit feestelijke brunchgerecht serveer je met aardbeien, gesmolten speculoospasta en geschaafde witte chocolade. Garneer rmet slagroom et voilà: pancakes die smaken naar koekjes.
Aan de slag
Smelt 30 g boter (per 12 stuks). Klop de eieren in een grote kom los met de gesmolten boter, de karnemelk en de Biscoff Speculoospasta. Voeg de bloem, vanillesuiker, bakpoeder en het zout toe en mix kort met een handmixer met garden tot alles net is gemengd (klontjes zijn niet erg). Laat het beslag 10 min. rusten.
Verhit in elke koekenpan ¼ van de rest van de boter op middelhoog vuur. Schep 3 hoopjes beslag in elke pan en bak de pancakes 4 min. Keer halverwege of als de bovenkant droog is. Herhaal met de rest van het beslag tot het op is.
Smelt ondertussen de rest van de Biscoff Speculoospasta au bain-marie. Snijd de aardbeien in stukken en schaaf de chocolade in krullen. Verdeel de pancakes over de borden. Besprenkel met de gesmolten speculoospasta en verdeel de aardbeien en chocoladekrullen erover. Garneer met een toefje slagroom.
Speculoospancakes met witte chocola en aardbei (advertorial)
Pancakes van boter, melk en... Speculoospasta? Ja, zeker! Dit feestelijke brunchgerecht serveer je met aardbeien, gesmolten speculoospasta en geschaafde witte chocolade. Garneer rmet slagroom et voilà: pancakes die smaken naar koekjes.
null porties
240 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Smelt 30 g boter (per 12 stuks). Klop de eieren in een grote kom los met de gesmolten boter, de karnemelk en de Biscoff Speculoospasta. Voeg de bloem, vanillesuiker, bakpoeder en het zout toe en mix kort met een handmixer met garden tot alles net is gemengd (klontjes zijn niet erg). Laat het beslag 10 min. rusten.
Verhit in elke koekenpan ¼ van de rest van de boter op middelhoog vuur. Schep 3 hoopjes beslag in elke pan en bak de pancakes 4 min. Keer halverwege of als de bovenkant droog is. Herhaal met de rest van het beslag tot het op is.
Smelt ondertussen de rest van de Biscoff Speculoospasta au bain-marie. Snijd de aardbeien in stukken en schaaf de chocolade in krullen. Verdeel de pancakes over de borden. Besprenkel met de gesmolten speculoospasta en verdeel de aardbeien en chocoladekrullen erover. Garneer met een toefje slagroom.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
2 scharreleieren
300 ml karnemelk
150 g Lotus Biscoff speculoospasta
250 g tarwebloem
8 g vanillesuiker
1 el bakpoeder
¼ tl zout
250 g verse aardbeien
50 g witte chocolade
1 slagroom in spuitbus