Aardbei-kiwitaart
Aan de slag
Smelt de boter. Maal de biscuits in een keukenmachine fijn en meng de boter en jam erdoor. Verdeel in de taartvorm het kruimeldeeg over de bodem en wanden en druk goed aan. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt).
Mix in een kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met een mixer in ca. 5 min. tot een dik en romig mengsel. Zeef de bloem en spatel door het eimengsel. Breng in een pan de melk en slagroom aan de kook en klop in kleine scheutjes door het eimengsel.
Schenk het mengsel terug in de pan en laat al roerende op zacht vuur binden tot een dikke vla. Zet de pan in een bak met koud water en laat de vanilleroom afkoelen, roer regelmatig.
Maak de aardbeien schoon en halveer. Snijd de kiwi in plakken. Verdeel de afgekoelde vanilleroom over de taartbodem. Leg op de ene helft van de taart de aardbeien en op de andere helft de plakjes kiwi. Laat de taart in koelkast in ca. 30 min. opstijven.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Aardbei-kiwitaart
null personen
424 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Smelt de boter. Maal de biscuits in een keukenmachine fijn en meng de boter en jam erdoor. Verdeel in de taartvorm het kruimeldeeg over de bodem en wanden en druk goed aan. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt).
Mix in een kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met een mixer in ca. 5 min. tot een dik en romig mengsel. Zeef de bloem en spatel door het eimengsel. Breng in een pan de melk en slagroom aan de kook en klop in kleine scheutjes door het eimengsel.
Schenk het mengsel terug in de pan en laat al roerende op zacht vuur binden tot een dikke vla. Zet de pan in een bak met koud water en laat de vanilleroom afkoelen, roer regelmatig.
Maak de aardbeien schoon en halveer. Snijd de kiwi in plakken. Verdeel de afgekoelde vanilleroom over de taartbodem. Leg op de ene helft van de taart de aardbeien en op de andere helft de plakjes kiwi. Laat de taart in koelkast in ca. 30 min. opstijven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
200 g tarwebiscuits
2 el aardbeienjam
4 middelgrote scharreleieren
100 g kristalsuiker
16 g vanillesuiker
65 g tarwebloem
250 ml halfvolle melk
250 ml verse slagroom
250 g verse aardbeien
2 kiwi's
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (Ø 24 cm)