Boekweitpannenkoeken met blauwe bessen
Een torentje volkorenvreugd op de vroege ochtend met als bonus de blauwe bes als vitamine C bom.
Aan de slag
Zeef het boekweitmeel, de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout boven een kom. Schenk al roerend met een garde de melk erbij, zodat er een glad beslag ontstaat. Voeg de eieren toe en klop erdoor.
Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er 3 hoopjes beslag in en bak de pannenkoekjes in 4 min. goudbruin. Keer na 3 min. Leg de pannenkoekjes op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie of een deksel. Bak in totaal 4 pannenkoekjes per persoon.
Maak op elk bord een stapeltje van 4 pannenkoekjes of maak 1 grote pannenkoekentoren, waar iedereen van af kan pakken. Verdeel de bessen erover, besprenkel met de ahornsiroop en serveer. Lekker!
Boekweitpannenkoeken met blauwe bessen
Een torentje volkorenvreugd op de vroege ochtend met als bonus de blauwe bes als vitamine C bom.
null personen
405 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Zeef het boekweitmeel, de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout boven een kom. Schenk al roerend met een garde de melk erbij, zodat er een glad beslag ontstaat. Voeg de eieren toe en klop erdoor.
Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er 3 hoopjes beslag in en bak de pannenkoekjes in 4 min. goudbruin. Keer na 3 min. Leg de pannenkoekjes op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie of een deksel. Bak in totaal 4 pannenkoekjes per persoon.
Maak op elk bord een stapeltje van 4 pannenkoekjes of maak 1 grote pannenkoekentoren, waar iedereen van af kan pakken. Verdeel de bessen erover, besprenkel met de ahornsiroop en serveer. Lekker!
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g boekweitmeel
100 g volkorenbloem
16 g bakpoeder
1 el gemalen kaneel
1 mespunt zout
350 ml halfvolle melk
2 middelgrote eieren
50 g ongezouten roomboter
150 g blauwe bessen
4 el ahornsiroop