Boekweitpannenkoeken met blauwe bessen
bewaar
bewaar

Boekweitpannenkoeken met blauwe bessen

Een torentje volkorenvreugd op de vroege ochtend met als bonus de blauwe bes als vitamine C bom.

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Zeef het boekweitmeel, de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout boven een kom. Schenk al roerend met een garde de melk erbij, zodat er een glad beslag ontstaat. Voeg de eieren toe en klop erdoor.

Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er 3 hoopjes beslag in en bak de pannenkoekjes in 4 min. goudbruin. Keer na 3 min. Leg de pannenkoekjes op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie of een deksel. Bak in totaal 4 pannenkoekjes per persoon.

Maak op elk bord een stapeltje van 4 pannenkoekjes of maak 1 grote pannenkoekentoren, waar iedereen van af kan pakken. Verdeel de bessen erover, besprenkel met de ahornsiroop en serveer. Lekker!

bewaartipJe kunt het beslag de avond van tevoren al maken. Bewaar in de koelkast en roer voor gebruik goed door.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boekweitpannenkoeken met blauwe bessen

Een torentje volkorenvreugd op de vroege ochtend met als bonus de blauwe bes als vitamine C bom.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig