Boekweitpannenkoeken
bewaar
bewaar

Boekweitpannenkoeken

Zelf boekweitpannenkoeken maken als ontbijt? Dat doe je met dit recept met eieren, melk en meel. In een halfuurtje staan zo 8 pannenkoeken op tafel. Beleggen maar!

30 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Klop de eieren met een garde los in een grote kom. Voeg de melk toe en meng goed. Voeg het zout en, lepel voor lepel, het boekweitmeel toe terwijl je met de garde goed blijft roeren. Als je het meel te snel toevoegt krijg je klontjes.

Verhit ¼ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de pan goed heet worden. Schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.

Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1-2 min. Bak zo ook de andere pannenkoeken.

Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.

vegantipVervang de melk door een plantaardige variant.
bereidingstipBak de pannenkoeken van tevoren. Laat de pannenkoeken volledig afkoelen en bewaar in de koelkast. Eet ze koud of warm ze kort op.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boekweitpannenkoeken

Zelf boekweitpannenkoeken maken als ontbijt? Dat doe je met dit recept met eieren, melk en meel. In een halfuurtje staan zo 8 pannenkoeken op tafel. Beleggen maar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig