Boekweitpannenkoeken
Zelf boekweitpannenkoeken maken als ontbijt? Dat doe je met dit recept met eieren, melk en meel. In een halfuurtje staan zo 8 pannenkoeken op tafel. Beleggen maar!
Aan de slag
Klop de eieren met een garde los in een grote kom. Voeg de melk toe en meng goed. Voeg het zout en, lepel voor lepel, het boekweitmeel toe terwijl je met de garde goed blijft roeren. Als je het meel te snel toevoegt krijg je klontjes.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de pan goed heet worden. Schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1-2 min. Bak zo ook de andere pannenkoeken.
Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.
Boekweitpannenkoeken
Zelf boekweitpannenkoeken maken als ontbijt? Dat doe je met dit recept met eieren, melk en meel. In een halfuurtje staan zo 8 pannenkoeken op tafel. Beleggen maar!
null porties
200 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Klop de eieren met een garde los in een grote kom. Voeg de melk toe en meng goed. Voeg het zout en, lepel voor lepel, het boekweitmeel toe terwijl je met de garde goed blijft roeren. Als je het meel te snel toevoegt krijg je klontjes.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de pan goed heet worden. Schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1-2 min. Bak zo ook de andere pannenkoeken.
Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.
vegantip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
600 ml halfvolle melk
¼ tl zout
200 g boekweitmeel
4 el milde olijfolie