Regenboogpannenkoeken
Wortelsap, bietensap en spinazie-komkommersap maken van de pannenkoekmaaltijd een verantwoord eetfeestje.
Aan de slag
Meng het boekweitmeel met de melk, eieren, olijfolie en het zout en verdeel over 3 kommen. Voeg aan elke kom één soort groentesap toe.
Verhit 1⁄2 el kokosolie in een koekenpan en bak op laag vuur een pannenkoek. Laat ze niet te bruin worden, anders zie je de regenboogkleuren niet meer. Herhaal tot je in totaal 12 pannenkoeken hebt. Houd ze eventueel warm in de oven (100 °C).
Besprenkel de pannenkoeken met honing of ahornsiroop en garneer met de vruchten.
Regenboogpannenkoeken
Wortelsap, bietensap en spinazie-komkommersap maken van de pannenkoekmaaltijd een verantwoord eetfeestje.
null porties
225 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Meng het boekweitmeel met de melk, eieren, olijfolie en het zout en verdeel over 3 kommen. Voeg aan elke kom één soort groentesap toe.
Verhit 1⁄2 el kokosolie in een koekenpan en bak op laag vuur een pannenkoek. Laat ze niet te bruin worden, anders zie je de regenboogkleuren niet meer. Herhaal tot je in totaal 12 pannenkoeken hebt. Houd ze eventueel warm in de oven (100 °C).
Besprenkel de pannenkoeken met honing of ahornsiroop en garneer met de vruchten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g boekweitmeel
450 ml halfvolle melk
3 middelgrote eieren
1½ el traditionele olijfolie
1 snufje zout
50 ml vers groentesap spinazie en komkommer
50 ml bietensap
50 ml wortelsap
6 el kokosolie
4 el ahornsiroop
250 g gemengde rode vruchten