Worteltaartmuffins van Ella Mills
Ella: ‘Het mooie van deze muffins is dat ze vooral zijn gezoet met appel, rozijn en wortel.'
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de geraspte wortel en appel met alle droge ingrediënten in een grote kom. Smelt de kokosolie in een steelpan en schenk bij de andere ingrediënten in de kom. Voeg de appelmoes, ahornsiroop, honing en amandelmelk toe en meng goed.
Verdeel het deeg over de muffinpapiertjes en zet in de muffinvorm. Plaats de muffins in de oven en bak 45 min. tot de bovenkant goudbruin kleurt. Haal uit de oven en laat in de vorm 10 min. afkoelen. Haal de muffins uit de muffinvorm (laat ze wel in hun papiertje) en laat afkoelen op een rek.
Worteltaartmuffins van Ella Mills
Ella: ‘Het mooie van deze muffins is dat ze vooral zijn gezoet met appel, rozijn en wortel.'
null porties
140 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de geraspte wortel en appel met alle droge ingrediënten in een grote kom. Smelt de kokosolie in een steelpan en schenk bij de andere ingrediënten in de kom. Voeg de appelmoes, ahornsiroop, honing en amandelmelk toe en meng goed.
Verdeel het deeg over de muffinpapiertjes en zet in de muffinvorm. Plaats de muffins in de oven en bak 45 min. tot de bovenkant goudbruin kleurt. Haal uit de oven en laat in de vorm 10 min. afkoelen. Haal de muffins uit de muffinvorm (laat ze wel in hun papiertje) en laat afkoelen op een rek.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g wortelen
100 g jazz-appels
60 g vezelrijke havermout grove vlokken
100 g boekweitmeel
100 g rozijnen
1 el chiazaad
1 el kaneel
1½ el kokosolie
4 el appelmoes
3 el ahornsiroop
2 el vloeibare honing
250 ml amandelmelk
Dit heb je nodig
muffinpapiertje
muffinvorm