American pancakes met blauwe bessen en ahornsiroop
Best Breakfast Ever: verse pannenkoeken met blauwe bessen en ahornsiroop.
Aan de slag
Zeef het zelfrijzend bakmeel, de baksoda en kaneel boven een kom. Voeg de suiker toe en roer met een garde de karnemelk erdoor. Breek het ei boven het beslag en klop erdoor. Smelt 20 g boter (per 4 personen) en roer door het beslag.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg 3 keer een flinke eetlepel beslag toe voor 3 pancakes. Bak de pancakes 4 min. op middelhoog vuur. Keer na 3 min. Neem uit de pan, leg op een warm bord en houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo alle pancakes.
Maak op (warme) borden een stapel van 3 pancakes met blauwe bessen ertussen. Bestrooi met de rest van de bessen en besprenkel met de ahornsiroop.
American pancakes met blauwe bessen en ahornsiroop
Best Breakfast Ever: verse pannenkoeken met blauwe bessen en ahornsiroop.
null personen
320 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Zeef het zelfrijzend bakmeel, de baksoda en kaneel boven een kom. Voeg de suiker toe en roer met een garde de karnemelk erdoor. Breek het ei boven het beslag en klop erdoor. Smelt 20 g boter (per 4 personen) en roer door het beslag.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg 3 keer een flinke eetlepel beslag toe voor 3 pancakes. Bak de pancakes 4 min. op middelhoog vuur. Keer na 3 min. Neem uit de pan, leg op een warm bord en houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo alle pancakes.
Maak op (warme) borden een stapel van 3 pancakes met blauwe bessen ertussen. Bestrooi met de rest van de bessen en besprenkel met de ahornsiroop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g zelfrijzend bakmeel
1 tl baksoda
½ tl kaneel
1 el fijne kristalsuiker
175 ml karnemelk
1 middelgroot ei
50 g ongezouten roomboter
150 g verse blauwe bessen
4 el ahornsiroop
Dit heb je nodig
platte borden