American pancakes met fruit en noten
Het ultieme Amerikaanse ontbijt: pannenkoeken met vers fruit en noten.
Aan de slag
Smelt de helft van de boter op laag vuur in een steelpan. Zet het vuur uit als de boter bijna gesmolten is.
Zeef boven een kom het bakmeel, tarwemeel, de baksoda en kaneel. Meng de rietsuiker en het zout erdoor. Roer met een garde de karnemelk en gesmolten boter door het meelmengsel tot een dik, glad beslag ontstaat. Klop het ei erdoor.
Verhit in 2 koekenpannen elk een klontje boter. Schep in elke koekenpan 3 hoopjes beslag en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur gaar. Keer ze als het beslag bijna gestold is (na ca. 3 min.) en bak nog 2 min. op de andere kant. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo nog 6 pannenkoekjes.
Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes. Schenk over elke stapel een eetlepel honing en schep de blauwe bessen en frambozen erop. Breek de walnoten in stukjes en strooi erover.
American pancakes met fruit en noten
Het ultieme Amerikaanse ontbijt: pannenkoeken met vers fruit en noten.
null personen
560 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de helft van de boter op laag vuur in een steelpan. Zet het vuur uit als de boter bijna gesmolten is.
Zeef boven een kom het bakmeel, tarwemeel, de baksoda en kaneel. Meng de rietsuiker en het zout erdoor. Roer met een garde de karnemelk en gesmolten boter door het meelmengsel tot een dik, glad beslag ontstaat. Klop het ei erdoor.
Verhit in 2 koekenpannen elk een klontje boter. Schep in elke koekenpan 3 hoopjes beslag en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur gaar. Keer ze als het beslag bijna gestold is (na ca. 3 min.) en bak nog 2 min. op de andere kant. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo nog 6 pannenkoekjes.
Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes. Schenk over elke stapel een eetlepel honing en schep de blauwe bessen en frambozen erop. Breek de walnoten in stukjes en strooi erover.
serveertip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
100 g zelfrijzend bakmeel
100 g volkoren tarwemeel
2½ g baksoda
1 tl gemalen kaneel
1 el rietsuiker
½ tl zout
300 ml karnemelk
1 middelgroot ei
4 el honing
100 g blauwe bessen
100 g frambozen
50 g ongezouten walnoten
Dit heb je nodig
zeef