Ricottapancakes met blauwe bessen en pecancrunch
Met deze fluffy ricottapancakes ga jij iemand héél blij maken in de ochtend!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 C. Verdeel ⅗ van de boter in kleine stukjes over een met bakpapier beklede bakplaat en laat in 1 min. smelten in de oven. Splits ⅓ van de eieren en vang het eiwit op in een schone, vetvrije kom. Klop het eiwit schuimig met een garde en voeg de suiker, de kaneel en eventueel een mespunt zout toe. Schep de pecannoten door het eiwitmengsel en verdeel ze over de bakplaat met gesmolten boter. Bak de noten ca. 30 min. in de oven. Schep elke 10 min. goed om. Laat 15 min. afkoelen op een bord.
Meng ondertussen in een kom de ricotta met de eidooier, de rest van de eieren, de rest van de suiker en de melk met een garde. Zeef de bloem en bakpoeder erboven en spatel het door het ricottamengsel.
Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak van 2 el van het beslag een kleine pancake. Bak er meerdere tegelijk in de pan. Keer de pancakes na 3-4 min. of zodra het beslag aan de bovenkant iets droger is. Bak nog 3 min. op de andere kant. Bak op deze manier 12 kleine ricottapancakes (per 4 personen). Hou ze warm onder aluminiumfolie (of hou ze warm in een voorverwarmde oven op 160 °C).
Hak de pecancrunch grof en serveer samen met de yoghurt en blauwe bessen bij de pancakes.
Ricottapancakes met blauwe bessen en pecancrunch
Met deze fluffy ricottapancakes ga jij iemand héél blij maken in de ochtend!
null personen
655 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 C. Verdeel ⅗ van de boter in kleine stukjes over een met bakpapier beklede bakplaat en laat in 1 min. smelten in de oven. Splits ⅓ van de eieren en vang het eiwit op in een schone, vetvrije kom. Klop het eiwit schuimig met een garde en voeg de suiker, de kaneel en eventueel een mespunt zout toe. Schep de pecannoten door het eiwitmengsel en verdeel ze over de bakplaat met gesmolten boter. Bak de noten ca. 30 min. in de oven. Schep elke 10 min. goed om. Laat 15 min. afkoelen op een bord.
Meng ondertussen in een kom de ricotta met de eidooier, de rest van de eieren, de rest van de suiker en de melk met een garde. Zeef de bloem en bakpoeder erboven en spatel het door het ricottamengsel.
Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak van 2 el van het beslag een kleine pancake. Bak er meerdere tegelijk in de pan. Keer de pancakes na 3-4 min. of zodra het beslag aan de bovenkant iets droger is. Bak nog 3 min. op de andere kant. Bak op deze manier 12 kleine ricottapancakes (per 4 personen). Hou ze warm onder aluminiumfolie (of hou ze warm in een voorverwarmde oven op 160 °C).
Hak de pecancrunch grof en serveer samen met de yoghurt en blauwe bessen bij de pancakes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
3 middelgrote eieren
100 g fijne kristalsuiker
½ tl gemalen kaneel
100 g pecannoten
250 g ricotta
75 ml volle melk
100 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
4 el yoghurt Griekse stijl
150 g verse blauwe bessen
Dit heb je nodig
bakpapier