Boekweitpannenkoekjes met appel en pistachenoten
bewaar
bewaar

Boekweitpannenkoekjes met appel en pistachenoten

Met deze powerpannenkoekjes begin je je dag vol energie.

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Smelt 2 el boter in een pan. Klop het ei, de karnemelk, ahornsiroop en gesmolten boter los.

Meng het boekweitmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Schenk het karnemelkmengsel bij de droge ingrediënten in de kom en meng tot een glad beslag.

Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan 1 min. op middelhoog vuur en hak fijn.

Schil en rasp de appels. Meng met de rozijnen en de pistachenoten door het beslag.

Smelt de rest van de boter in twee koekenpannen met antiaanbaklaag en bak in elke pan 3 pannenkoekjes van Ø 8 cm in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 4 pannenkoekjes.

combinatietipLekker met extra ahornsiroop en een bolletje vanilleijs.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boekweitpannenkoekjes met appel en pistachenoten

Met deze powerpannenkoekjes begin je je dag vol energie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig