Boekweitpannenkoekjes met appel en pistachenoten
Met deze powerpannenkoekjes begin je je dag vol energie.
Aan de slag
Smelt 2 el boter in een pan. Klop het ei, de karnemelk, ahornsiroop en gesmolten boter los.
Meng het boekweitmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Schenk het karnemelkmengsel bij de droge ingrediënten in de kom en meng tot een glad beslag.
Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan 1 min. op middelhoog vuur en hak fijn.
Schil en rasp de appels. Meng met de rozijnen en de pistachenoten door het beslag.
Smelt de rest van de boter in twee koekenpannen met antiaanbaklaag en bak in elke pan 3 pannenkoekjes van Ø 8 cm in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 4 pannenkoekjes.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Boekweitpannenkoekjes met appel en pistachenoten
Met deze powerpannenkoekjes begin je je dag vol energie.
nagerecht
null porties
170 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Smelt 2 el boter in een pan. Klop het ei, de karnemelk, ahornsiroop en gesmolten boter los.
Meng het boekweitmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Schenk het karnemelkmengsel bij de droge ingrediënten in de kom en meng tot een glad beslag.
Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan 1 min. op middelhoog vuur en hak fijn.
Schil en rasp de appels. Meng met de rozijnen en de pistachenoten door het beslag.
Smelt de rest van de boter in twee koekenpannen met antiaanbaklaag en bak in elke pan 3 pannenkoekjes van Ø 8 cm in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 4 pannenkoekjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2½ el ongezouten roomboter
1 middelgroot ei
300 ml karnemelk
2 el ahornsiroop
130 g glutenvrij boekweitmeel
2 tl bakpoeder
1 mespunt zout
50 g gepelde pistachenoten
2 Elstar appels
50 g blanke rozijnen
Dit heb je nodig
rasp