Chocoladetaart met pistachenoten
Match made in heaven: chocolade en noten. Bak er meteen maar twee!
Aan de slag
Verwarm de oven op 190 °C. Hak de chocolade en smelt au bain-marie. Maal de pistachenoten met ⅓ van de suiker in de keukenmachine. Voeg de boter en ⅓ van de suiker toe en mix tot een glad beslag. Splits de eieren en voeg 1 voor 1 de eidooiers aan het beslag toe. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix goed en kort.
Klop de eiwitten in een schone kom stijf met een mespunt zout en de rest van de suiker. Spatel het beslag erdoor. Schep in de vorm en zet 45 min. in de oven. Verlaag na 20 min. de temperatuur naar 160 °C. De taart is gaar als de zijkant loskomt van de rand. Laat afkoelen. Hak de rest van de noten grof. Strooi wat poedersuiker over de taart en garneer met de gehakte nootjes.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Chocoladetaart met pistachenoten
Match made in heaven: chocolade en noten. Bak er meteen maar twee!
null porties
515 kcal
30 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven op 190 °C. Hak de chocolade en smelt au bain-marie. Maal de pistachenoten met ⅓ van de suiker in de keukenmachine. Voeg de boter en ⅓ van de suiker toe en mix tot een glad beslag. Splits de eieren en voeg 1 voor 1 de eidooiers aan het beslag toe. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix goed en kort.
Klop de eiwitten in een schone kom stijf met een mespunt zout en de rest van de suiker. Spatel het beslag erdoor. Schep in de vorm en zet 45 min. in de oven. Verlaag na 20 min. de temperatuur naar 160 °C. De taart is gaar als de zijkant loskomt van de rand. Laat afkoelen. Hak de rest van de noten grof. Strooi wat poedersuiker over de taart en garneer met de gehakte nootjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g chocolade extra puur 72%
150 g gepelde pistachenoten
150 g witte basterdsuiker
150 g ongezouten roomboter
6 middelgrote eieren
1 mespunt zout
40 g ongezouten pistachenoten
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (Ø 24 cm)