Witte chocoladetaart
Witte chocolade is zalig, smeltend zoet. Om dat een beetje te compenseren, doen we er frisse citroen en crème fraîche in. Ronduit verrukkelijk.
Aan de slag
Zeef de bloem en zout boven een kom. Meng de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor. Snijd de boter in blokjes, voeg toe en kneed met koele handen tot kruimels. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Voeg 1 ei en het rasp toe en kneed snel tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 32 cm. Bekleed er de springvorm mee en snijd het overtollige deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de vorm weer minstens 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de taartbodem met bakpapier en strooi de bonen of linzen erop. Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven (blind bakken).
Hak 300 g chocolade in kleine stukjes. Neem de vorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bonen en bak de bodem nog 5 min. zonder vulling. Verlaag nadat de bodem gebakken is de oven naar 180 °C. Hang een kom in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de in stukjes gesneden chocolade smelten (au bain-marie). Doe crème fraîche en gesmolten chocolade in een mengkom. Voeg 1 voor 1 de rest van de eieren toe en roer door. Schep het mengsel op de bodem en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. De vulling mag in het midden nog wel wat lobbig zijn. Laat afkoelen.
Smelt de rest van de chocolade weer au bain-marie en bestrijk de taart snel met een dun laagje chocolade. Bestrooi met poedersuiker.
Witte chocoladetaart
Witte chocolade is zalig, smeltend zoet. Om dat een beetje te compenseren, doen we er frisse citroen en crème fraîche in. Ronduit verrukkelijk.
null porties
475 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem en zout boven een kom. Meng de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor. Snijd de boter in blokjes, voeg toe en kneed met koele handen tot kruimels. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Voeg 1 ei en het rasp toe en kneed snel tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 32 cm. Bekleed er de springvorm mee en snijd het overtollige deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de vorm weer minstens 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de taartbodem met bakpapier en strooi de bonen of linzen erop. Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven (blind bakken).
Hak 300 g chocolade in kleine stukjes. Neem de vorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bonen en bak de bodem nog 5 min. zonder vulling. Verlaag nadat de bodem gebakken is de oven naar 180 °C. Hang een kom in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de in stukjes gesneden chocolade smelten (au bain-marie). Doe crème fraîche en gesmolten chocolade in een mengkom. Voeg 1 voor 1 de rest van de eieren toe en roer door. Schep het mengsel op de bodem en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. De vulling mag in het midden nog wel wat lobbig zijn. Laat afkoelen.
Smelt de rest van de chocolade weer au bain-marie en bestrijk de taart snel met een dun laagje chocolade. Bestrooi met poedersuiker.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g tarwebloem
1 mespunt zout
50 g witte basterdsuiker
8 g vanillesuiker
75 g ongezouten roomboter
1 citroen
4 middelgrote eieren
500 g gedroogde blonde linzen
400 g witte chocolade
500 g crème fraîche
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 28 cm)
deegroller