Chocoladetaart met espresso
Deze is pas lekker: met een krakend korstje en een smeltend zachte, sticky binnenkant.
Aan de slag
Verwarm de oven voor 150 °C. Doe in een pan de chocolade, koffie en boter. Laat de chocolade op laag vuur al roerend net smelten, verhit niet langer dan nodig. Roer goed tot een gladde massa.
Snijd de cake in dikke plakken. Bekleed de bodem van de schaal met cake. Klop in een kom de eieren, vanillesuiker en basterdsuiker luchtig. Schep de afgekoelde chocolademassa, bloem en bakpoeder erdoor. Schep het beslag in de schaal en strijk glad.
Bak de taart in de oven ca. 25 min. tot zich een korstje heeft gevormd (binnenkant is nog smeltend zacht). Koel de taart iets af en snijd in vvierkantjes. Warm of koud serveren.
Chocoladetaart met espresso
Deze is pas lekker: met een krakend korstje en een smeltend zachte, sticky binnenkant.
nagerecht
null porties
346 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor 150 °C. Doe in een pan de chocolade, koffie en boter. Laat de chocolade op laag vuur al roerend net smelten, verhit niet langer dan nodig. Roer goed tot een gladde massa.
Snijd de cake in dikke plakken. Bekleed de bodem van de schaal met cake. Klop in een kom de eieren, vanillesuiker en basterdsuiker luchtig. Schep de afgekoelde chocolademassa, bloem en bakpoeder erdoor. Schep het beslag in de schaal en strijk glad.
Bak de taart in de oven ca. 25 min. tot zich een korstje heeft gevormd (binnenkant is nog smeltend zacht). Koel de taart iets af en snijd in vvierkantjes. Warm of koud serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g pure chocolade
100 ml espresso
125 g ongezouten roomboter
400 g chocoladecake
3 middelgrote eieren
8 g vanillesuiker
125 g bruine basterdsuiker
50 g tarwebloem
4 g bakpoeder
Dit heb je nodig
bakblik (25 x 35 cm)