Bananenbrood met chocolade
bewaar
bewaar

Bananenbrood met chocolade

Is het al tijd voor een kopje thee? We willen zo graag dit brood proeven!

25 min. bereiden / 1 uur oventijd / 1 uur 30 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zo kun je het brood later makkelijk uit de vorm halen.

Pel de banaan en prak fijn. Breek de chocolade in stukjes. Hak de noten grof. Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en het zout. Meng de boter en suiker 20 sec. in de keukenmachine. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel. Schep de banaan en chocolade erdoor. Verdeel over de cakevorm. Bestrooi met de pistachenoten en bruine basterdsuiker.

Bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

bereidingstipU kunt het bananenbrood 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
combinatietipLekker met boter.

Bananenbrood bakken

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bananenbrood met chocolade

Is het al tijd voor een kopje thee? We willen zo graag dit brood proeven!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig