Bananenbrood met mango
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zo kun je het brood later makkelijk uit de vorm halen.
Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en een mespunt zout. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat de machine draaien en voeg 1 voor 1 de eieren, crème fraîche en 100 ml kokosmelk toe. Schep het botermengsel door het bloemmengsel.
Schep de banaan en bevroren mango erdoor en verdeel het beslag over de cakevorm.
Bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat het bananenbrood 30 min. in de vorm afkoelen. Verwarm ondertussen de rest van de kokosmelk en poedersuiker in een steelpan in 5 min. tot een dik glazuur en laat iets afkoelen.
Neem het bananenbrood uit de vorm, leg op een rooster en schenk het glazuur erover. Laat in 1 uur verder afkoelen. Serveer in plakken. Lekker met boter.
U kunt het bananenbrood 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
Bananenbrood bakken
Instructievideo - 00:44 min.
Bananenbrood met mango
nagerecht
null personen
450 kcal
30 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zo kun je het brood later makkelijk uit de vorm halen.
Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en een mespunt zout. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat de machine draaien en voeg 1 voor 1 de eieren, crème fraîche en 100 ml kokosmelk toe. Schep het botermengsel door het bloemmengsel.
Schep de banaan en bevroren mango erdoor en verdeel het beslag over de cakevorm.
Bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat het bananenbrood 30 min. in de vorm afkoelen. Verwarm ondertussen de rest van de kokosmelk en poedersuiker in een steelpan in 5 min. tot een dik glazuur en laat iets afkoelen.
Neem het bananenbrood uit de vorm, leg op een rooster en schenk het glazuur erover. Laat in 1 uur verder afkoelen. Serveer in plakken. Lekker met boter.
U kunt het bananenbrood 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
100 g boter
200 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
1 bekertje crème fraîche
1 pakje kokosmelk
300 g banaan
1 doos mango
175 g poedersuiker
Dit heb je nodig
cakevorm (27 cm), ingevet, bakpapier, keukenmachine, satéprikker