Bananenbrood met sinaasappel
In Australië vind je banenbrood in elk koffietentje, en ook hier smullen we ervan, vooral de kinderen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zo kunt u het brood later makkelijk uit de vorm halen. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de helft van de vruchten uit. Houd het rasp apart. Doe het sap met 25 g basterdsuiker in een steelpan en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost. Dit duurt ca. 10 min
Zeef ondertussen in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en een mespunt zout. Meng de boter, 200 g basterdsuiker en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.
Pel de bananen en prak fijn. Schep de banaan met het sinaasappelrasp door het beslag. Verdeel over de cakevorm. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van 1 sinaasappel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel dakpansgewijs over het beslag. Schenk de suikerstroop erover.
Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Bananenbrood bakken
Instructievideo - 00:44 min.
Bananenbrood met sinaasappel
In Australië vind je banenbrood in elk koffietentje, en ook hier smullen we ervan, vooral de kinderen!
nagerecht
null personen
340 kcal
90 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zo kunt u het brood later makkelijk uit de vorm halen. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de helft van de vruchten uit. Houd het rasp apart. Doe het sap met 25 g basterdsuiker in een steelpan en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost. Dit duurt ca. 10 min
Zeef ondertussen in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en een mespunt zout. Meng de boter, 200 g basterdsuiker en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.
Pel de bananen en prak fijn. Schep de banaan met het sinaasappelrasp door het beslag. Verdeel over de cakevorm. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van 1 sinaasappel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel dakpansgewijs over het beslag. Schenk de suikerstroop erover.
Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 perssinaasappels
225 g witte basterdsuiker
250 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
100 g ongezouten roomboter
1 zakje vanillesuiker
2 middelgrote eieren
125 ml crème fraîche
300 g bananen
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm (27 cm)
keukenmachine
satéprikker