Bananenbrood met amandel en aardbeienjam
Even een genietmoment. Koffie of thee en een stuk heerlijk amandel-bananenbrood erbij.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel met een snufje zout in een grote kom. Pel de bananen en maal fijn in de keukenmachine. Voeg de notenpasta en eieren toe en laat draaien tot alles is gemengd. Schep het bloemmengsel erdoor.
Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Verdeel op verschillende plekken de helft van de fruitspread over het beslag en maak hier met een satéprikker mooie swirls in. Doe hetzelfde met de rest van het beslag en de rest van de fruitspread. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak het brood in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid door er met een satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Bananenbrood met amandel en aardbeienjam
Even een genietmoment. Koffie of thee en een stuk heerlijk amandel-bananenbrood erbij.
null porties
205 kcal
15 min. bereiden
90 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel met een snufje zout in een grote kom. Pel de bananen en maal fijn in de keukenmachine. Voeg de notenpasta en eieren toe en laat draaien tot alles is gemengd. Schep het bloemmengsel erdoor.
Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Verdeel op verschillende plekken de helft van de fruitspread over het beslag en maak hier met een satéprikker mooie swirls in. Doe hetzelfde met de rest van het beslag en de rest van de fruitspread. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak het brood in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid door er met een satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
3 bananen
100 g 100% notenpasta amandel
3 middelgrote eieren
150 g fruitspread aardbei
3 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm (30 cm)
keukenmachine
satéprikker