Koolhydraatarm bananenbrood
Een plakje van dit koolhydraatbewuste bananenbrood is heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Eet het warm met een klein beetje roomboter... Mmm, smullen maar!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak in een mengkom ¾ van de bananen fijn met een vork. Mix met een handmixer met gardes de eieren, pindakaas en het vanille-extract door de geprakte banaan. Voeg de bakpoeder, karnemelk en koekkruiden toe en mix tot een glad beslag.
Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Snijd de overgebleven banaan in plakjes en verdeel ze over het beslag. Druk een beetje aan.
Bak in ca. 50 min. gaar in de oven. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Koolhydraatarm bananenbrood
Een plakje van dit koolhydraatbewuste bananenbrood is heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Eet het warm met een klein beetje roomboter... Mmm, smullen maar!
null personen
250 kcal
15 min. bereiden
90 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak in een mengkom ¾ van de bananen fijn met een vork. Mix met een handmixer met gardes de eieren, pindakaas en het vanille-extract door de geprakte banaan. Voeg de bakpoeder, karnemelk en koekkruiden toe en mix tot een glad beslag.
Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Snijd de overgebleven banaan in plakjes en verdeel ze over het beslag. Druk een beetje aan.
Bak in ca. 50 min. gaar in de oven. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rijpe bananen
4 middelgrote eieren
350 g 100% pindakaas met stukjes pinda's
1 tl vanille-extract
16 g bakpoeder
100 ml karnemelk
½ el koek- en speculaaskruiden
Dit heb je nodig
cakevorm (25 cm, ingevet)