Madeleines met appel en kaneel
bewaar
bewaar

Madeleines met appel en kaneel

Madeleines zijn onweerstaanbaar lekker. Helemaal deze variant met appel en kaneel!

20 min. bereiden / 16 min. oventijd / 1 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Smelt de boter in een steelpan. Roer er de honing door. Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe. Klop met een mixer 5 min. Meng de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een kom. Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp de appel op een grove rasp. Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel de bloem er in delen door. Meng de appel erdoor. Zet dit afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast. (max. 12 uur).

Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bakvorm in en verdeel de helft van het beslag met 2 eetlepels over de 12 holtes. Bak de madeleines ca. 8 min. in het midden van de oven tot ze goudbruin en bol zijn. Laat ze op een bord glijden en bak er zo nog 12. Serveer direct.

Madeleines

Instructievideo - 03:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Madeleines met appel en kaneel

Madeleines zijn onweerstaanbaar lekker. Helemaal deze variant met appel en kaneel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig