Chocolademadeleines met witte chocolade
Chocofans kunnen hun geluk niet op: chocoladecakejes mét witte chocolade.
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Roer er de melk en honing door. Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe. Klop met een mixer 5 min. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao boven een kom. Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel het bloemmengsel er in delen door. Zet dit afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast. (max. 12 uur).
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bakvorm in en verdeel de helft van het beslag met 2 eetlepels over de 12 holtes. Bak de madeleines ca. 8 min. in het midden van de oven tot ze goudbruin en bol zijn. Laat ze op een bord glijden en bak er zo nog 12. Laat ze in 45 min. helemaal afkoelen.
Breek de chocolade in stukjes en doe in een vuurvast schaaltje. Zet in de oven een half uur nadat de oven is uitgeschakeld. Laat 15 min. staan. Neem uit de oven en roer de chocolade even door. Laat de vloeibare chocolade in een dun straaltje van een lepel op een zijde van de madeleines lopen en zigzag. Laat de chocolade uitharden en serveer.
Madeleines
Instructievideo - 03:05 min.
Chocolademadeleines met witte chocolade
Chocofans kunnen hun geluk niet op: chocoladecakejes mét witte chocolade.
null porties
150 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
16 min. oventijd
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Roer er de melk en honing door. Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe. Klop met een mixer 5 min. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao boven een kom. Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel het bloemmengsel er in delen door. Zet dit afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast. (max. 12 uur).
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bakvorm in en verdeel de helft van het beslag met 2 eetlepels over de 12 holtes. Bak de madeleines ca. 8 min. in het midden van de oven tot ze goudbruin en bol zijn. Laat ze op een bord glijden en bak er zo nog 12. Laat ze in 45 min. helemaal afkoelen.
Breek de chocolade in stukjes en doe in een vuurvast schaaltje. Zet in de oven een half uur nadat de oven is uitgeschakeld. Laat 15 min. staan. Neem uit de oven en roer de chocolade even door. Laat de vloeibare chocolade in een dun straaltje van een lepel op een zijde van de madeleines lopen en zigzag. Laat de chocolade uitharden en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
60 ml volle melk
1 el vloeibare honing
3 middelgrote eieren
130 g fijne kristalsuiker
200 g tarwebloem
8 g bakpoeder
2 el cacaopoeder
100 g witte chocolade
Dit heb je nodig
madeleinevorm met 12 holtes