Chocolate chip cupcakes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Hak de pure chocolade in stukjes. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het volgende ei pas toe als het andere ei helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
Spatel het bakmeel en de cacaopoeder zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de pure chocolade erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen. Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken.
Breek de witte chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie) en bestrijk de cupcakes ermee.
Cupcakes maken
Instructievideo - 00:44 min.
Chocolate chip cupcakes
null porties
265 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Hak de pure chocolade in stukjes. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het volgende ei pas toe als het andere ei helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
Spatel het bakmeel en de cacaopoeder zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de pure chocolade erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen. Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken.
Breek de witte chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie) en bestrijk de cupcakes ermee.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g chocolade extra puur 72%
125 g ongezouten roomboter
125 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker
2 middelgrote eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el cacaopoeder
3 el halfvolle melk
100 g witte chocolade
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes