Chocolade cupcakes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de muffinvorm. Klop met een mixer de boter met de suiker luchtig en lichtbruin. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige is opgenomen. Klop nog 2 min. Spatel het bakmeel en de cacao erdoor. Voeg de melk toe en de pure en witte chocolade.
Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak in 15-20 min. gaar. Laat eerst 5 min. in de vorm, en vervolgens uit de vorm op een rooster afkoelen.
Doe de melkchocolade in een pan en hang deze in een iets grotere pan met bijna kokend water (au bain-marie). Laat de chocolade smelten en bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Versier ze eventueel met een noot.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Chocolade cupcakes
nagerecht
null personen
325 kcal
40 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de muffinvorm. Klop met een mixer de boter met de suiker luchtig en lichtbruin. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige is opgenomen. Klop nog 2 min. Spatel het bakmeel en de cacao erdoor. Voeg de melk toe en de pure en witte chocolade.
Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak in 15-20 min. gaar. Laat eerst 5 min. in de vorm, en vervolgens uit de vorm op een rooster afkoelen.
Doe de melkchocolade in een pan en hang deze in een iets grotere pan met bijna kokend water (au bain-marie). Laat de chocolade smelten en bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Versier ze eventueel met een noot.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g boter
125 g bruine basterdsuiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
1 el cacaopoeder
3 el halfvolle melk
1 tablet chocolade extra puur
1 tablet witte chocolade
1½ tablet melkchocolade
Dit heb je nodig
papieren cakevormpjes, muffinvorm voor 12 cakejes