American pancakes met kaneel & appeltjes
bewaar
bewaar

American pancakes met kaneel & appeltjes

Dat pannenkoeken ook nog eens heel fluffy kunnen zijn bewijzen deze heerlijke American pancakes wel.

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Zeef in een grote kom het meel, de bakpoeder, -soda, ⅗ van de kaneel en eventueel zout en meng door elkaar. Voeg de karnemelk, vanillemerg en de eieren toe en mix kort met een garde tot een glad beslag.

Verhit 1 ½ el olie (per 4 personen) in een grote koekenpan en bak 3 pannenkoekjes van ca. 8 cm Ø 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Schep op een bord en houd de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie. Herhaal dit 3 keer en voeg telkens ½ el olie toe aan de koekenpan.

Halveer ondertussen de ongeschilde appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de appeltjes met de rest van de kaneel 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de ahornsiroop toe en bak kort mee.

Verdeel de pannenkoekjes als stapels over de borden. Verdeel de appeltjes erover.

dieettipDe ahornsiroop is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

American pancakes met kaneel & appeltjes

Dat pannenkoeken ook nog eens heel fluffy kunnen zijn bewijzen deze heerlijke American pancakes wel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig