Couscoussalade met gegrilde paprika en visfilet uit de oven
Een smaakexplosie op je bord: couscous met knapperige vis en gegrilde paprika!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de visfilets over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 20 min. in de oven gaar.
Meng ondertussen de couscous met de ras el hanout en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 4 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Laat de paprika uitlekken en snijd samen met de tomaten in blokjes. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de andere helft in halve plakjes.
Meng de couscous met de paprika, tomaat, peterselie, 1 el citroensap (per 4 personen) en 1 tl citroenrasp (per 4 personen), olie, amandelen en veldsla. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de couscous en visfilet over de borden en serveer met een plakje citroen.
Couscoussalade met gegrilde paprika en visfilet uit de oven
Een smaakexplosie op je bord: couscous met knapperige vis en gegrilde paprika!
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de visfilets over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 20 min. in de oven gaar.
Meng ondertussen de couscous met de ras el hanout en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 4 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Laat de paprika uitlekken en snijd samen met de tomaten in blokjes. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de andere helft in halve plakjes.
Meng de couscous met de paprika, tomaat, peterselie, 1 el citroensap (per 4 personen) en 1 tl citroenrasp (per 4 personen), olie, amandelen en veldsla. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de couscous en visfilet over de borden en serveer met een plakje citroen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 visfilets pompoenpitten & boekweit (diepvries)
300 g couscous
2 tl ras el hanout
50 g ongebrande amandelen
295 g gegrilde rode paprika's
400 g trostomaten
15 g verse platte peterselie
1 citroen
3 el extra vierge olijfolie
85 g veldsla
Dit heb je nodig
bakpapier