Bulgur met garnalen
Heerlijk, die nootachtige smaak van bulgur. Lekker met garnalen.
Aan de slag
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de partjes in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie zo fijn mogelijk en de muntblaadjes grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.
Doe de bulgur in een vergiet, laat uitlekken en doe in een schaal. Kook de bevroren tuinerwten 3 min. Giet af en laat uitlekken.
Meng de rode peper, het citroenrasp en -sap, de ras el hanout en olie door de bulgur. Schep de romaatjes, peterselie, tuinerwten en garnalen erdoor. Bestrooi met de munt. Serveer met de partjes citroen.
Bulgur met garnalen
Instructievideo - 02:45 min.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Bulgur met garnalen
Heerlijk, die nootachtige smaak van bulgur. Lekker met garnalen.
hoofdgerecht
null personen
335 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de partjes in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie zo fijn mogelijk en de muntblaadjes grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.
Doe de bulgur in een vergiet, laat uitlekken en doe in een schaal. Kook de bevroren tuinerwten 3 min. Giet af en laat uitlekken.
Meng de rode peper, het citroenrasp en -sap, de ras el hanout en olie door de bulgur. Schep de romaatjes, peterselie, tuinerwten en garnalen erdoor. Bestrooi met de munt. Serveer met de partjes citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g bulgur
250 g romaatjes
30 g verse peterselie
15 g verse munt
1 rode peper
1 citroen
450 g diepvries tuinerwten
4 tl ras el hanout
2 el extra vierge olijfolie
200 g verse cocktailgarnalen