Pompoencurry
Pompoencurry pas je met bijzondere specerijen helemaal aan jouw smaak aan. Stel zelf een specerijenmengsel samen of gebruik een kant-en-klare currypasta. Pittig of juist wat milder, Indiaas of Thais, met of zonder kokosmelk: jij bent de chef!
Pompoencurry maken
- Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie op laag vuur en fruit hierin de garam masala 2 min. Voeg de ui toe en fruit 2 min.
- Zet het vuur middelhoog en voeg de pompoenstukjes toe. Halveer grote bloemkoolroosjes en voeg toe. Roerbak 2 min.
- Voeg de yoghurt toe, roer goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat in 25 min. gaar worden met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof.
- Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de naan en de mangochutney.
Meer uit het Oosten
Andere verre keukens