Pompoencurry met linzen
Een kruidige curry maak je toegankelijk met zoete, zachte pompoen.
Aan de slag
Spoel de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Los het bouillonblokje op in het kokende water. Snijd de sjalotten en knoflook fijn en schil en rasp de gember fijn.
Verhit de helft van de olie in de braadpan op middelhoog vuur en bak de sjalot, de helft van de knoflook en de gember 1 min. Roer voortdurend. Voeg de helft van de garam masala en de pompoenblokjes toe en bak 2 min. Voeg de linzen, bouillon en kokosmelk toe, breng aan de kook, roer door en laat 25 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig.
Bereid ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de rest van de olie 30 sec. in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de rest van de knoflook en de rest van de garam masala toe. Pas op met de hete olie, kan spetteren.
Verdeel de pompoencurry over diepe borden en verdeel 1 el yoghurt erover. Besprenkel met de kruidenolie en serveer met de naan.
Pompoencurry met linzen
Een kruidige curry maak je toegankelijk met zoete, zachte pompoen.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Los het bouillonblokje op in het kokende water. Snijd de sjalotten en knoflook fijn en schil en rasp de gember fijn.
Verhit de helft van de olie in de braadpan op middelhoog vuur en bak de sjalot, de helft van de knoflook en de gember 1 min. Roer voortdurend. Voeg de helft van de garam masala en de pompoenblokjes toe en bak 2 min. Voeg de linzen, bouillon en kokosmelk toe, breng aan de kook, roer door en laat 25 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig.
Bereid ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de rest van de olie 30 sec. in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de rest van de knoflook en de rest van de garam masala toe. Pas op met de hete olie, kan spetteren.
Verdeel de pompoencurry over diepe borden en verdeel 1 el yoghurt erover. Besprenkel met de kruidenolie en serveer met de naan.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g gedroogde rode linzen
1 groentebouillonblokje
500 ml kokend water
2 sjalotten
3 tenen knoflook
30 g verse gember
4 el milde olijfolie
2 el garam masala
800 g koelverse flespompoen stukjes
200 ml kokosmelk
4 naanbroden
4 el halfvolle yoghurt
Dit heb je nodig
hoge braadpan met deksel (ø 22 cm, AH Spaaractie)