Indiase dahl met pompoen van Verstegen (advertentie)
Koken met Verstegen: een kruidige dahl gemaakt naar 'Indiaas' recept. Met rode linzen, pompoen, spinazie en de World spice blend garam masala van Verstegen. Om je vingers bij af te likken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de Verstegen World Spice Blend Garam Masala, gember en de gesneden pompoen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de rode linzen, het bouillonblok en de kokosmelk toe en laat afgedekt 20 minuten koken op laag vuur. Proef of de linzen gaar zijn.
Voeg de spinazie toe en roer door. Snijd de rode peper in ringen en de limoen in parten.
Bereid het Libanese brood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven.
Serveer de dahl met verse koriander, limoenparten, rode peper, kwark en het Libanese brood.
Indiase dahl met pompoen van Verstegen (advertentie)
Koken met Verstegen: een kruidige dahl gemaakt naar 'Indiaas' recept. Met rode linzen, pompoen, spinazie en de World spice blend garam masala van Verstegen. Om je vingers bij af te likken!
null personen
790 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de Verstegen World Spice Blend Garam Masala, gember en de gesneden pompoen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de rode linzen, het bouillonblok en de kokosmelk toe en laat afgedekt 20 minuten koken op laag vuur. Proef of de linzen gaar zijn.
Voeg de spinazie toe en roer door. Snijd de rode peper in ringen en de limoen in parten.
Bereid het Libanese brood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven.
Serveer de dahl met verse koriander, limoenparten, rode peper, kwark en het Libanese brood.
vegantip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 flespompoen
2 cm verse gember
1 el milde olijfolie
2 el Verstegen garam masala
150 g rode linzen
½ groentebouillontablet
800 ml kokosmelk
200 g verse spinazie
1 rode peper
1 limoen
290 g Libanese volkoren broden
5 g verse koriander
100 ml halfvolle kwark