Pompoencurry met kipdijfilet en bloemkool
Aan de slag
Kook de pompoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in 12-15 min. gaar in water met zout. Snijd de peper in stukjes. Giet de pompoen af en pureer samen met de peper. Breng op smaak. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Halveer ondertussen de grotere bloemkoolroosjes. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de gepureerde pompoen, kokosmelk, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. garen met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de curry ernaast. Garneer met de bosui en pompoenpitten.
Pompoencurry met kipdijfilet en bloemkool
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pompoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in 12-15 min. gaar in water met zout. Snijd de peper in stukjes. Giet de pompoen af en pureer samen met de peper. Breng op smaak. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Halveer ondertussen de grotere bloemkoolroosjes. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de gepureerde pompoen, kokosmelk, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. garen met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de curry ernaast. Garneer met de bosui en pompoenpitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g koelverse pompoenstukjes
½ rode peper
300 g basmatirijst
30 g pompoenpitten
800 g koelverse bloemkoolroosjes
1 el arachideolie
450 g kipdijfiletreepjes
200 ml kokosmelk
3 bosuitjes
Dit heb je nodig
staafmixer