Geurige kipstoof met bloemkool en babyspinazie
From India with love.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de drumsticks op het vleesgedeelte 3 keer schuin in. Bestrooi ze met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de braadpan en bak de drumsticks in 5 min. rondom goudbruin.
Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Voeg samen met de garam masala toe aan de kip en bak 2 min. mee.
Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. met de deksel op de pan koken. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes kleiner en voeg de laatste 8 min. toe aan de curry. Halveer de cherrytomaten en voeg de laatste 2 min. toe. Voeg vlak voor het serveren de spinazie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.
Geurige kipstoof met bloemkool en babyspinazie
From India with love.
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de drumsticks op het vleesgedeelte 3 keer schuin in. Bestrooi ze met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de braadpan en bak de drumsticks in 5 min. rondom goudbruin.
Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Voeg samen met de garam masala toe aan de kip en bak 2 min. mee.
Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. met de deksel op de pan koken. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes kleiner en voeg de laatste 8 min. toe aan de curry. Halveer de cherrytomaten en voeg de laatste 2 min. toe. Voeg vlak voor het serveren de spinazie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 kg kipdrumsticks
2 el arachideolie
2 uien
2 tl garam masala
400 ml kokosmelk
400 g koelverse bloemkoolroosjes
500 g cherrytomaten
100 g babyspinazie