Pompoencurry met kiphaasjes en bloemkool
Snelle curry met kokosmelk voor een oosters tintje en pompoenpitten voor de bite.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Doe als het water kookt de rijst in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat staan tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kiphaasjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoensaus, kokosmelk, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. garen met de deksel op de pan.
Was ondertussen de bosui en snijd in ringetjes. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de curry ernaast. Garneer met de bosui en pompoenpitten.
Pompoencurry met kiphaasjes en bloemkool
Snelle curry met kokosmelk voor een oosters tintje en pompoenpitten voor de bite.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Doe als het water kookt de rijst in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat staan tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kiphaasjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoensaus, kokosmelk, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. garen met de deksel op de pan.
Was ondertussen de bosui en snijd in ringetjes. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de curry ernaast. Garneer met de bosui en pompoenpitten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
30 g pompoenpitten
800 g koelverse bloemkoolroosjes
1 el (arachide)olie
450 g kiphaasjes
200 ml kokosmelk
1 bakje verse pastasaus pompoen-chili
3 bosuien