Indiase rijstschotel met omelet en amandelen
Kleur, geur en heel veel smaak!
Aan de slag
Maak de uien schoon, snijd in halve ringen en halveer de tomaten. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 3 min. op laag vuur.
Voeg de kikkererwten, rijst, de helft van de tomaten, de kokosmelk, het hete water, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 15 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de wortels in schuine stukken van 1 cm. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de wortel, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie in een andere koekenpan en voeg de helft van het eimengsel toe. Bak op middelhoog vuur in ca. 3 min. een omelet. Schep uit de pan op een bord. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het eimengsel. Rol de omeletten op en snijd elk in 6 rolletjes.
Schep de wortel en de rest van de tomaten door de rijst, breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en garneer met de peterselie en rookamandelen. Serveer met de omeletrolletjes.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Indiase rijstschotel met omelet en amandelen
Kleur, geur en heel veel smaak!
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Maak de uien schoon, snijd in halve ringen en halveer de tomaten. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 3 min. op laag vuur.
Voeg de kikkererwten, rijst, de helft van de tomaten, de kokosmelk, het hete water, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 15 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de wortels in schuine stukken van 1 cm. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de wortel, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie in een andere koekenpan en voeg de helft van het eimengsel toe. Bak op middelhoog vuur in ca. 3 min. een omelet. Schep uit de pan op een bord. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het eimengsel. Rol de omeletten op en snijd elk in 6 rolletjes.
Schep de wortel en de rest van de tomaten door de rijst, breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en garneer met de peterselie en rookamandelen. Serveer met de omeletrolletjes.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
250 g cherrytomaten
400 g kikkererwten in blik
6 el (arachide)olie
1 el garam masala
250 g basmatirijst
150 ml kokosmelk
750 ml water
600 g geschilde bospeen
2 tenen knoflook
20 g verse platte peterselie
4 scharreleieren
60 g gerookte amandelen