'Indiase' andijviestamppot met vegagehakt
Stamppot met een Indiase twist? Zo geregeld met garam masala, kikkererwten en mangochutney.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en garam masala 10 min. op middelhoog vuur.
Schep regelmatig om. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de uien en bak 4 min. mee. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en stamp fijn. Zet de pan terug op laag vuur.
Voeg de helft van de hangop en alle andijvie toe en roer tot de andijvie iets geslonken is. Meng het ui-kikkererwtenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar laat de stamppot in de warme pan.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak het fijngehakt 3 min. op hoog vuur. Hak ondertussen de cashewnoten grof. Verdeel de stamppot over de borden of kommen. Schep het fijngehakt, de rest van de hangop en de mangochutney erop. Bestrooi met de cashewnoten.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
'Indiase' andijviestamppot met vegagehakt
Stamppot met een Indiase twist? Zo geregeld met garam masala, kikkererwten en mangochutney.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en garam masala 10 min. op middelhoog vuur.
Schep regelmatig om. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de uien en bak 4 min. mee. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en stamp fijn. Zet de pan terug op laag vuur.
Voeg de helft van de hangop en alle andijvie toe en roer tot de andijvie iets geslonken is. Meng het ui-kikkererwtenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar laat de stamppot in de warme pan.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak het fijngehakt 3 min. op hoog vuur. Hak ondertussen de cashewnoten grof. Verdeel de stamppot over de borden of kommen. Schep het fijngehakt, de rest van de hangop en de mangochutney erop. Bestrooi met de cashewnoten.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kruimige aardappelen
2 witte uien
1 teen knoflook
3 el (arachide)olie
½ el garam masala
800 g kikkererwten in blik
150 g hangop
400 g koelverse gesneden andijvie
175 g vega fijngehakt
50 g gezouten cashewnoten
2 el mangochutney
Dit heb je nodig
pureestamper