Andijviestamppot met geroosterde pompoen en tonijn
Een originele stamppot waar iedereen aan tafel blij van wordt? Ga voor deze variant met geroosterde pompoen en tonijn.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen, snijd in parten en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel de pompoen-blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Laat de tonijn uitlekken. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Haal de pompoenblokjes uit de oven.
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook ca. 1 min., voeg de tomatenpuree en chilivlokken toe en bak 1 min. Roer door. Voeg de tonijn en pompoenblokjes toe en schep door. Bak ca. 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de andijvie in een vergiet en giet de aardappelen eroverheen af. Laat de andijvie en aardappelen goed uitlekken. Voeg de rest van de olie toe aan de aardappelen en andijvie en stamp tot een stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree over de borden en schep het pompoen-tonijnmengsel erover.
Andijviestamppot met geroosterde pompoen en tonijn
Een originele stamppot waar iedereen aan tafel blij van wordt? Ga voor deze variant met geroosterde pompoen en tonijn.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
40 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen, snijd in parten en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel de pompoen-blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Laat de tonijn uitlekken. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Haal de pompoenblokjes uit de oven.
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook ca. 1 min., voeg de tomatenpuree en chilivlokken toe en bak 1 min. Roer door. Voeg de tonijn en pompoenblokjes toe en schep door. Bak ca. 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de andijvie in een vergiet en giet de aardappelen eroverheen af. Laat de andijvie en aardappelen goed uitlekken. Voeg de rest van de olie toe aan de aardappelen en andijvie en stamp tot een stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree over de borden en schep het pompoen-tonijnmengsel erover.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g flespompoenen
1 kg iets kruimige aardappel
320 g tonijn in water in blik
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
70 g tomatenpuree
½ tl chilivlokken
400 g koelverse gesneden andijvie
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper