Vegetarische andijviestamppot
Stimpestamp the vega way en in een half uur op tafel.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot 10 min. Voeg het water en de mix voor jus toe en breng aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.
Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg de melk en andijvie toe. Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst, uienjus en Amsterdamse uien.
Vegetarische andijviestamppot
Stimpestamp the vega way en in een half uur op tafel.
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot 10 min. Voeg het water en de mix voor jus toe en breng aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.
Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg de melk en andijvie toe. Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst, uienjus en Amsterdamse uien.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
250 g vegetarische rookworsten
3 sjalotten
30 g ongezouten roomboter
250 ml water
24 g uienjus
100 ml volle melk
500 g gesneden andijvie
320 g Amsterdamse uien in pot
Dit heb je nodig
pureestamper