Pompoencurry met tofu
Pimp je pompoencurry met tofu!
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 min. mee.
Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van ca. 2½ cm en bestrooi met peper en zout.
Zet het vuur middelhoog, voeg de pompoenstukjes toe en bak 2 min. Voeg de tofublokjes, kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. zachtjes stoven tot de pompoen gaar is. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de curry over diepe borden en verdeel de taugé erover. Snijd de limoen in parten en serveer erbij.
Pompoencurry met tofu
Pimp je pompoencurry met tofu!
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 min. mee.
Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van ca. 2½ cm en bestrooi met peper en zout.
Zet het vuur middelhoog, voeg de pompoenstukjes toe en bak 2 min. Voeg de tofublokjes, kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. zachtjes stoven tot de pompoen gaar is. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de curry over diepe borden en verdeel de taugé erover. Snijd de limoen in parten en serveer erbij.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 el arachideolie
70 g Fairtrade gele curry kruidenpasta
375 g tofu naturel
400 g koelverse pompoenstukjes
400 ml kokosmelk
200 ml water
125 g taugé
1 limoen