Vegan gourmetten
Vlees in je gourmetpannetje? Nee hoor! Met plantaardige alternatieven geef je het gourmetten een heerlijke vegan twist. Wil je dit jaar wat extra gourmet inspiratie? Wij vullen dat vegan pannetje graag voor je.
Shiitake-shoarma uit een gourmetpannetje
- Scheur de shiitakes elk in 4 stukken. Halveer de grote stukken. Meng de shiitake met de shoarmakruiden en olijfolie in een kom. Halveer de cherrytomaten en snijd de snoepkomkommers in plakjes. Snijd de knoflook fijn en meng met de mayonaise.
- Verhit het gourmetstel. Bak ¼ van de shiitake in 5 min. goudbruin en gaar in een gourmetpannetje. Schep regelmatig om. Verwarm ondertussen de gordita op de gourmetplaat. Verwarm 5 minuten. Keer halverwege. Maak zo ook de rest van de shiitake en gordita’s.
- Besmeer de gordita’s met de knoflookmayonaise. Verdeel de komkommerplakjes en tomaat erover. Verdeel de shiitake-shoarma erover.
Meer gourmet