Gevulde paprikasaus
Deze paprikasaus met een beetje bit is gemaakt voor schnitzels, maar hij leent zich ook prima op (vega)burgers of een stukje kip. De saus vindt z'n oorsprong in Hongarije.
Aan de slag
Snijd de paprika’s in dunne repen. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de augurken fijn.
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika met de chilivlokken al roerend 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
Voeg de suiker, azijn, augurk, 3 el vocht uit de pot augurken en 200 ml water (per 4 personen) en de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Laat op laag vuur, met het deksel op de pan, 30 min. koken.
Roer de maizena los in de rest van het water en schenk bij de paprikasaus. Laat 2 min. doorkoken en haal de pan van het vuur. Serveer de saus warm of koud.
Gevulde paprikasaus
Deze paprikasaus met een beetje bit is gemaakt voor schnitzels, maar hij leent zich ook prima op (vega)burgers of een stukje kip. De saus vindt z'n oorsprong in Hongarije.
bijgerecht
null personen
150 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de paprika’s in dunne repen. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de augurken fijn.
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika met de chilivlokken al roerend 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
Voeg de suiker, azijn, augurk, 3 el vocht uit de pot augurken en 200 ml water (per 4 personen) en de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Laat op laag vuur, met het deksel op de pan, 30 min. koken.
Roer de maizena los in de rest van het water en schenk bij de paprikasaus. Laat 2 min. doorkoken en haal de pan van het vuur. Serveer de saus warm of koud.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
1 gele paprika
2 middelgrote uien
100 g zure augurken
2 el traditionele olijfolie
½ tl chilivlokken
2 el tomatenpuree in blik
2 tl kristalsuiker
2 el wittewijnazijn
400 g tomatenblokjes in blik
230 ml water
1 el maizena