Babi pangangsaus van Danny Lee
Deze babi pangangsaus maak je met lekker veel smaakmakers, waaronder peper, die grof worden gepureerd en vervolgens gefruit in boter. Het resultaat is een romige, pikante en fris-fruitige saus.
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in stukken van 5 cm. Pel de knoflook en snijd de uien in kwarten. Boen de citroen en sinaasappel schoon en halveer. Kneus de gember en snijd in plakken. Doe de bleekselderij, chilipoeder, knoflook, ui, citroen (inclusief schil), sinaasappel (inclusief schil), ananas en gember in de blender. Mix tot een grove puree (stukjes ter grootte van een rijstkorrel).
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de puree 5 min. op laag vuur. Voeg 1 liter water (per 4 personen) toe en breng aan de kook. Doe de tomatenpuree, azijn, suiker en het zout erbij en breng op middelhoog vuur opnieuw aan de kook. Kook tot ongeveer de helft in, dit duurt ca. 30 min. Zet het vuur uit.
Meng ondertussen de maizena met de rest van het water. Voeg toe aan de ingekookte saus en meng tot deze dik is.
Voeg eventueel meer maizena toe als de saus te dun is. Laat afkoelen en schenk de saus in de gesteriliseerde potten.
Babi pangangsaus van Danny Lee
Deze babi pangangsaus maak je met lekker veel smaakmakers, waaronder peper, die grof worden gepureerd en vervolgens gefruit in boter. Het resultaat is een romige, pikante en fris-fruitige saus.
bijgerecht
null personen
320 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in stukken van 5 cm. Pel de knoflook en snijd de uien in kwarten. Boen de citroen en sinaasappel schoon en halveer. Kneus de gember en snijd in plakken. Doe de bleekselderij, chilipoeder, knoflook, ui, citroen (inclusief schil), sinaasappel (inclusief schil), ananas en gember in de blender. Mix tot een grove puree (stukjes ter grootte van een rijstkorrel).
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de puree 5 min. op laag vuur. Voeg 1 liter water (per 4 personen) toe en breng aan de kook. Doe de tomatenpuree, azijn, suiker en het zout erbij en breng op middelhoog vuur opnieuw aan de kook. Kook tot ongeveer de helft in, dit duurt ca. 30 min. Zet het vuur uit.
Meng ondertussen de maizena met de rest van het water. Voeg toe aan de ingekookte saus en meng tot deze dik is.
Voeg eventueel meer maizena toe als de saus te dun is. Laat afkoelen en schenk de saus in de gesteriliseerde potten.
variatietip:
variatietip:
combinatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ stengel bleekselderij
½ bol knoflook
2 middelgrote uien
¼ citroen
¼ sinaasappel
15 g verse gember
1 tl chilivlokken
25 g ananasschijven op sap
25 g ongezouten roomboter
1¼ l water
80 g tomatenpuree
200 ml natuurazijn
200 g kristalsuiker
1 el zout
2 el maizena
Dit heb je nodig
blender
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)