Babi pangang saus
Je kunt babi pangang natuurlijk bestellen, maar waarom maak je het niet gewoon zelf? Daar heb je natuurlijk wel de beste babi pangangsaus voor nodig en laat die nou in 5 min. gemaakt zijn!
Aan de slag
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gember-, knoflook- en uienpoeder toe en rooster 1 min. tot ze gaan geuren. Voeg de tomatenpuree, suiker, het zeezout, de azijn en het water toe, meng goed en breng aan de kook. Laat 2 min. pruttelen op laag vuur.
Roer ondertussen het aardappelzetmeel los met 1 el koud water. Voeg, al roerend met een garde, het aardappelzetmeel langzaam toe. Verwarm de saus nog 1 min.
Giet de saus door een fijne zeef in een kom, roer met een lepel tot alle saus gezeefd en glad is.
Babi pangang saus
Je kunt babi pangang natuurlijk bestellen, maar waarom maak je het niet gewoon zelf? Daar heb je natuurlijk wel de beste babi pangangsaus voor nodig en laat die nou in 5 min. gemaakt zijn!
bijgerecht
null personen
95 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gember-, knoflook- en uienpoeder toe en rooster 1 min. tot ze gaan geuren. Voeg de tomatenpuree, suiker, het zeezout, de azijn en het water toe, meng goed en breng aan de kook. Laat 2 min. pruttelen op laag vuur.
Roer ondertussen het aardappelzetmeel los met 1 el koud water. Voeg, al roerend met een garde, het aardappelzetmeel langzaam toe. Verwarm de saus nog 1 min.
Giet de saus door een fijne zeef in een kom, roer met een lepel tot alle saus gezeefd en glad is.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
¼ tl gemberpoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
70 g tomatenpuree
75 g kristalsuiker
½ tl fijn zeezout
2 el natuurazijn
150 ml kraanwater
¾ el aardappelzetmeel