Koe loe kai
Moet je een keer zelfgemaakt hebben: de van Kantonese oorsprong koe lo kai. Gebakken kip met zoetzure saus. In deze versie doen we er nog ananas en paprika bij.
Aan de slag
Snijd de kip in stukjes van 2 cm. Klop de eieren los. Doe de kip in een kom en schep om met het ei, zout en de sherry. Dek af en laat 30 min. afgedekt marineren in de koelkast.
Snijd ondertussen de ui grof en de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van ca. 2 cm. Laat de ananas uitlekken en vang de siroop op. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
Verhit de olie in de hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomato frito, azijn en de ananassiroop toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de ananas toe. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.
Doe de maizena in een ruime kom. Haal de kip in delen door de maizena en zorg dat de stukjes rondom helemaal zijn bedekt. Leg op een grote platte schaal.
Verhit de frituurolie in een frituurpan of braadpan tot 180 °C. Frituur de kipstukjes in ca. 3 delen in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schep de kip door de saus en serveer.
Koe loe kai
Moet je een keer zelfgemaakt hebben: de van Kantonese oorsprong koe lo kai. Gebakken kip met zoetzure saus. In deze versie doen we er nog ananas en paprika bij.
hoofdgerecht
null personen
785 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kip in stukjes van 2 cm. Klop de eieren los. Doe de kip in een kom en schep om met het ei, zout en de sherry. Dek af en laat 30 min. afgedekt marineren in de koelkast.
Snijd ondertussen de ui grof en de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van ca. 2 cm. Laat de ananas uitlekken en vang de siroop op. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
Verhit de olie in de hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomato frito, azijn en de ananassiroop toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de ananas toe. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.
Doe de maizena in een ruime kom. Haal de kip in delen door de maizena en zorg dat de stukjes rondom helemaal zijn bedekt. Leg op een grote platte schaal.
Verhit de frituurolie in een frituurpan of braadpan tot 180 °C. Frituur de kipstukjes in ca. 3 delen in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schep de kip door de saus en serveer.
achtergrondinfo:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g scharrel kipfilets
2 middelgrote scharreleieren
1 tl zout
1 el sherry fino
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 zak paprikamix
567 g ananasschijven op sap
2 el arachideolie
700 g tomato frito
2 el natuurazijn
200 g maizena
1 l frituurolie
Dit heb je nodig
hapjespan
braadpan of frituurpan