Mexicaanse bowl met gegrilde kip, ananas & courgettetortilla
We love bowls! Buddha bowls, poke bowls en nu deze Mexicaanse variant.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de courgettes, laat uitlekken in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit met een lepel. Rasp de cheddar. Meng de courgette met de cheddar, de eieren en de panko. Maak van het mengsel 8 bolletjes (per 4 personen) op 2 met bakpapier beklede bakplaten en druk zo plat mogelijk met een spatel. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Verwissel halverwege de bakplaten.
Meng de olie me ¾ van de paprikapoeder en smeer de kip ermee in. Verhit een grillpan en gril de kip in ca. 8 min. gaar.
Pers de limoen uit. Giet de zwarte bonen af en spoel onder koud stromend water. Meng het limoensap door de bonen en breng op smaak met peper. Snijd de koriander fijn. Giet de ananas af en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de koriander door de ananas.
Snijd de gegrilde kip in reepjes. Vouw de tortilla’s doormidden en verdeel samen met de kip, bonen, ananas, ijsbergsla en zure room in aparte elementen over borden. Bestrooi met de rest van de paprikapoeder.
Mexicaanse bowl met gegrilde kip, ananas & courgettetortilla
We love bowls! Buddha bowls, poke bowls en nu deze Mexicaanse variant.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de courgettes, laat uitlekken in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit met een lepel. Rasp de cheddar. Meng de courgette met de cheddar, de eieren en de panko. Maak van het mengsel 8 bolletjes (per 4 personen) op 2 met bakpapier beklede bakplaten en druk zo plat mogelijk met een spatel. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Verwissel halverwege de bakplaten.
Meng de olie me ¾ van de paprikapoeder en smeer de kip ermee in. Verhit een grillpan en gril de kip in ca. 8 min. gaar.
Pers de limoen uit. Giet de zwarte bonen af en spoel onder koud stromend water. Meng het limoensap door de bonen en breng op smaak met peper. Snijd de koriander fijn. Giet de ananas af en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de koriander door de ananas.
Snijd de gegrilde kip in reepjes. Vouw de tortilla’s doormidden en verdeel samen met de kip, bonen, ananas, ijsbergsla en zure room in aparte elementen over borden. Bestrooi met de rest van de paprikapoeder.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
60 g cheddar
2 middelgrote scharreleieren
50 g panko
2 el milde olijfolie
4 g gerookte paprikapoeder
300 g kipfilets
1 limoen
800 g zwarte bonen in blik
15 g verse koriander
425 g ananasschijven op sap
200 g gesneden ijsbergsla
125 g sour cream
Dit heb je nodig
vergiet
grove rasp
bakplaten
bakpapier
grillpan