Mexicaanse taco's met frisse tomatensalsa
Vanavond is het taco-time! Lekker én makkelijk, want iedereen vult zijn eigen taco.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rasp de tomaten met de grove rasp. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil met de fijne rasp en pers de vrucht uit. Schep het limoenrasp en 1 el limoensap door de geraspte tomaat en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de varkensreepjes met de varkensrubkruiden. Verhit de olie in een koekenpan en bak de varkensreepjes in 4 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om.
Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd in in stukjes.
Verdeel de taco’s samen met het vlees, de zwarte bonen, ananas, spitskool, crème fraîche en tomatensalsa over schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.
Mexicaanse taco's met frisse tomatensalsa
Vanavond is het taco-time! Lekker én makkelijk, want iedereen vult zijn eigen taco.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
15 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rasp de tomaten met de grove rasp. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil met de fijne rasp en pers de vrucht uit. Schep het limoenrasp en 1 el limoensap door de geraspte tomaat en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de varkensreepjes met de varkensrubkruiden. Verhit de olie in een koekenpan en bak de varkensreepjes in 4 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om.
Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd in in stukjes.
Verdeel de taco’s samen met het vlees, de zwarte bonen, ananas, spitskool, crème fraîche en tomatensalsa over schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tomaten
1 limoen
10 g varkensrubkruiden*
1 el traditionele olijfolie
400 g magere varkensreepjes
12 tacoschelpen
400 g zwarte bonen
425 g ananasschijven op sap
200 g spitskool
125 ml crème fraîche light
Dit heb je nodig
fijne rasp
grove rasp