Mexicaanse groente in taco's
Taco-time! Hou het old-school met deze Mexicaanse gehakt- en groentetaco's.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 4 min. rul. Voeg de groenten toe en roerbak 4 min. Voeg de saus toe en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zet ondertussen de tacoschelpen los van elkaar in een ovenschaal. Verwarm 5 min. in het midden van de voorverwarmde oven. Neem de ovenschaal uit de oven. Verhoog de oventemperatuur naar 230 °C.
Verdeel het gehakt-groentemengsel over de taco’s en bestrooi met de kaas. Bak nog ca. 5 min. boven in de voorverwarmde oven, onder de grill. Serveer de taco's met de crème fraîche.
Mexicaanse groente in taco's
Taco-time! Hou het old-school met deze Mexicaanse gehakt- en groentetaco's.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 4 min. rul. Voeg de groenten toe en roerbak 4 min. Voeg de saus toe en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zet ondertussen de tacoschelpen los van elkaar in een ovenschaal. Verwarm 5 min. in het midden van de voorverwarmde oven. Neem de ovenschaal uit de oven. Verhoog de oventemperatuur naar 230 °C.
Verdeel het gehakt-groentemengsel over de taco’s en bestrooi met de kaas. Bak nog ca. 5 min. boven in de voorverwarmde oven, onder de grill. Serveer de taco's met de crème fraîche.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
300 g mager rundergehakt
800 g Mexicaanse roerbakgroente
300 g salsasaus mild
12 tacoschelpen
150 g geraspte belegen kaas
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)