Gegrilde paprika’s in het zuur
Door de paprika’s luchtdicht en in zuur te bewaren, zijn ze lekker lang houdbaar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem ze uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat 20 min. rusten.
Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in repen en doe het vruchtvlees in de grote glazen pot.
Plet en pel de knoflook. Breng samen met het water, de azijn, suiker en rozemarijn aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en schenk over de paprika’s. Sluit de pot af met een deksel. Laat minimaal 24 uur staan tot gebruik.
Gegrilde paprika’s in het zuur
Door de paprika’s luchtdicht en in zuur te bewaren, zijn ze lekker lang houdbaar.
bijgerecht
null personen
55 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem ze uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat 20 min. rusten.
Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in repen en doe het vruchtvlees in de grote glazen pot.
Plet en pel de knoflook. Breng samen met het water, de azijn, suiker en rozemarijn aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en schenk over de paprika’s. Sluit de pot af met een deksel. Laat minimaal 24 uur staan tot gebruik.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode paprika's
3 gele paprika's
2 tenen knoflook
150 ml kraanwater
150 ml wittewijnazijn
50 g kristalsuiker
8 g takjes rozemarijn
Dit heb je nodig
grote glazen pot of weckfles (750 ml)